Nápověda

1. Strojový překlad

On-line strojový překlad je k dispozici pro překlad textových dokumentů a webových stránek.

Snímek obrazovky

1.1. Přeložit text

Na levé straně stránky zadáte text, který má být přeložen - na pravé straně budete moci vidět výsledek překladu. Chcete-li zahájit překlad, musíte vybrat jazykový pár a kliknout na tlačítko "Tulkot" ("Přeložit").

Text je přeložen průchody, takže tím, že překládají několik odstavců, nemusíte čekat, až bude vše přeložený text bude přeložen, aby bylo vidět první výsledky překladu. Aby to bylo snazší navigaci v duchu textu umístěním kurzoru nad přeloženého průchod na pravé straně bude zvýrazněn v překladech do původního textu na levé straně.

Uživatelský vstup veškerý text lze vymazat kliknutím na tlačítko s křížkem.

Snímek obrazovky

1.2. Přeložit dokument

Dokument překlad stránky vyzdoben jako textový překladu stránku - levá strana ukazuje přeložený text, na pravé interpretaci získaných výsledků.

Kliknutím na položku v "Nahrát dokument" se otevře soubor Nahrát nabídku, kde uživatel vybírá dokumenty, které mají být přeloženy.

Podporované formáty dokumentů:

  • MS Word (.doc .docx)
  • MS Excel (.xlsx)
  • MS PowerPoint (.pptx)
  • OpenDocument Text (.odt)
  • OpenDocument Spreadsheet (.ods)
  • OpenDocument Prezentace (.odp)
  • Rich Text Format (.rtf)
  • Text (.txt)
  • HTML (.html, .htm, .xhtml, .xht)
Snímek obrazovky

Po výběru souboru indikují jazykový směr překladu, pak klikněte na „Tulkot” ("Přeložit"), bude zahájena v dokumentu překladu.

Pokud uživatel doklad nechce překládat, může si kliknout na tlačítko „Izdzēst” ("Delete"), a vrátit se na původní stránku nahrát další dokument.

Snímek obrazovky

Překlad dokumentu se zobrazí během indikátorem pokroku. Překlad proces může být přerušen kliknutím na tlačítko "Storno".

Snímek obrazovky

Když je dokument přeložen, pravý panel zobrazuje přeložený náhled dokumentu. Přeložený dokument lze stáhnout kliknutím na tlačítko "Otevřít". Pomocí tlačítka "Delete" se můžete vrátit na původní stránku, aby bylo možné nahrát a překládat jiný dokument.

Snímek obrazovky

1.3. Přeložit webové stránky

Web překlad přeložit stránku zadat adresu webové stránky. Volba směr překladu a jazykové překlady kliknutím na tlačítko (kulaté tlačítko s trojúhelníkem), bude načten do zadané webové stránky a začne jeho překlad do jazyka uvedeného.

Snímek obrazovky

Webová stránka bude postupně přeloženy. Top bar zobrazuje indikátor průběhu.

Snímek obrazovky

Umístěním kurzoru na přeložených pasáže mohou vidět původní části textu nebo navrhnout lepší překlad.

Snímek obrazovky

2. Uživatel

Chcete-li spravovat doplněk webové stránky nebo použít překladové rozhraní API, musíte se zaregistrovat.

2.1. Vytvořit účet

Nový uživatel Registrační formulář je k dispozici na panelu nástrojů, uživatelského rozevíracího seznamu výběrem "Vytvořit účet".

Snímek obrazovky

Vyplněním registračního formuláře uživatele a klikněte na tlačítko "Vytvořit účet", zadané údaje jsou kontrolovány a uživatel - zaregistrován v systému.

Chcete-li e-mailovou adresu uživatele bude zaslána informace o potvrzovací odkaz na registraci a účtu. Po úspěšném ověření uživatel může přihlásit.

Snímek obrazovky

2.2. Přihlásit se

Přihlášení nebo registračním formuláři se lze dostat na panelu nástrojů, uživatel rozevíracího seznamu zvolením "Sign In".

Snímek obrazovky

Přihlásit vardivējādi - systém dříve registrována e-mail a heslo (s využitím místních účtů), nebo prostřednictvím služeb latvija.lv.

2.2.1. Použít lokální účet

Po otevření stránky znamení-in, můžete zadat ověřovací informace pro připojení k systému s dříve registrovanou uživatelské jméno a heslo.

Kliknutím na "Zaregistrovat", vložené údaje se kontroluje. Pokud budete požadovat ověřování dat je úspěšná, uživatel je oprávněn a otevře úvodní stránku. Pokud jsou údaje zadané v testu selže, uživatel nemůže přihlásit a obdrží oznámení "Špatné uživatelské jméno nebo heslo".

Snímek obrazovky

2.2.2. Použití služby Latvija.lv

Sign-up formulář kliknutím na odkaz "Přihlaste se Latvija.lv" lze provést ověření pomocí portálu latvija.lv službu. Autentizace může být e-podpis nebo různé on-line bankovnictví přihlašovací údaje, stačí následovat pokyny poskytnuté latvija.lv Online.

3. Nápověda

Online nápověda je k dispozici na panelu nástrojů při otevření v sekci "Help".

Snímek obrazovky

4. možnosti

4.1. Widget webové stránky

Widget Webová stránka je webová stránka bude umístěna v nástroj, pomocí kterého můžete mašīntulkot stránky ve vybraném jazyce. Widget je k dispozici na panelu nástrojů, možnosti v rozevíracím seznamu výběrem "Tīmekļa vietnes logrīks".

Snímek obrazovky

Chcete-li otevřít průvodce konfigurací webové stránky widgetu, musíte nejprve obdržet povolení. Widget průvodce konfigurací můžete připravit vaše webové stránky přizpůsobit překlad widget.

Snímek obrazovky

4.2. Doplněk do prohlížeče

Strojový překlad je webový prohlížeč doplněk applet prohlížeče. Chcete-li použít gadget, potřebujete prohlížeč Microsoft Internet Explorer 9 nebo novější.

Prohlížeč gadget přístup k panelu nástrojů, možnosti v rozevíracím seznamu vyberete "Browser gadget".

Snímek obrazovky

Kliknutím na odkaz "Set Gadget" spustí instalaci gadget.

Snímek obrazovky

Gadget průvodce instalací, když zapnete možnost "Nastavit jako výchozího poskytovatele pro tuto kategorii akcelerátoru" browser applet bude nastaven jako důležitý rozšíření kategorie překladu - to bude snazší najít v menu prohlížeče.

Snímek obrazovky

Chcete-li zjistit, zda prohlížeč applet byl úspěšně nainstalován, otevřete Správce rozšíření, strana kontextové menu kliknutím na "Všechny akcelerátory" -u003e "Správa akcelerátory."

Snímek obrazovky

Extension Manager můžete zkontrolovat, zda část "Urychlovače" category "přeložit" do prohlížeče applet s názvem "Přeložit".

Pokud váš prohlížeč rozšíření gadget správce po instalaci neobjeví okamžitě, pak trochu počkat, nebo re-otevřít internetový prohlížeč.

Správce rozšíření prohlížeče gadget lze odstranit zvýraznění a kliknutím na tlačítko "Odebrat".

Snímek obrazovky

Chcete-li požádat o překlad webové stránky, všechny stránky webových stránek, je kliknout pravým tlačítkem myši kontextové menu a klikněte na "přeložit" nebo "ALL akcelerátorů" -u003e "přeložit".

Snímek obrazovky

Stránky kontextové menu kliknutím na stránku "přeložit" bude otevřen v režimu překladu. Začátek stránky bude bar, kde si můžete vybrat jazyk překladu a překladu klikněte na tlačítko Start.

Snímek obrazovky

Po kliknutí na tlačítko překladu (kulaté tlačítko s trojúhelníkem), zahájení webové stránky překladu a zobrazí se v indikátoru překlad pokroku.

Snímek obrazovky

Poté, co se zobrazí dokončení překladu odkaz na webové stránky může být obnovena v původním jazyce. Umístěním kurzoru nad přeložené věty se zobrazí v krabici s větou původního textu.

Snímek obrazovky

4.3. Překladové API

SMTS služba poskytuje přístup k Application Programming Interface ( API). Pomocí rozhraní API, můžete přeložit i prostý text, stejně jako formátovaný text nebo soubory. Ja vēlaties saņemt API aprakstu, lūdzu, sūtiet pieprasījumu uz help@kis.gov.lv.

4.4. Hodnocení

Referenční stránka může být přístup na panelu nástrojů, možnosti v rozevíracím seznamu zvolením "zpětnou vazbu".

Snímek obrazovky

Přidání recenze může být předložena recenze nejen text, ale také poukázat na problematiku a e-mail žalobkyně (pokud žadatel přeje obdržet odpověď).

Snímek obrazovky