Wordfast Server Pro
 01  Představení




 Wordfast Server (  WFS  ) je server překladové paměti (TM) . Běží jako 32-bitová aplikace Windows na jakémkoli počítači s Windows, který je připojen k Internetu. Jako fyzická platforma pro běh WFS mohou být použity Windows 2000 ™,Windows XP ™, Windows 2003 Server ™, Windows Vista ™.

 WFS nevyžaduje žádný databázový systém třetí strany - používá svou vlastní proprietární databázi a systém indexování. Takže  není  nutné spustit nebo aktivovat služby, jako je Microsoft SQL server ™, ODBC, SQL, Oracle ™, nebo jakýkoli jiný databázový systém.

 WFS využívá pro komunikaci s klienty TCP-IP. Používá vlastní protokol nad TCP-IP, stejně jako svoji vlastní metodu šifrování. Vše, co WFS potřebuje, je platný Windows socket. IIS nebo jiné služby nemusí být aktivovány.

 Ve skutečnosti, čím méně je běžících aplikací a nainstalovaných služeb, tím lépe WFS bude fungovat. Pro běh potřebuje WFS jen holou připojenou platformu Windows. Pozornost by se měla zaměřit na dobré pevné disky (z hlediska velikosti, doby odezvy, spolehlivosti), a více než 1 GB rychlé operační paměti. Rychlost procesoru je až na třetím místě.

 WFS může využívat až do jednoho tisíce (1000) TM-esek současně, a současně obsloužit až padesát tisíc (50000) klientů. Každá TM může mít maximálně 1 miliardu (1000000000) překladových jednotek.

Nativním formátem TM WFS je formát TM Wordfastu. WFS umí importovat PJ z TMX (libovolné verze) TM-esek, a z TM-esek Wordfastu. Formát TM Wordfastu je uznáván jako nejkompaktnější a nespolehlivější formát TM v oboru. Všimněte si, že formát TM Wordfastu systematicky neukládá informace o formátování textu (  inline kódy  ) per se, protože se ví, že nafukují a dusí TM-esky. Nicméně zaznamenává "značky", které jsou určeny k zachování formátování, když to uživatel chce. V tomto ohledu, formát Wordfastu skladuje informace o formátování. WFS je kompatibilní s oborovým standardem "označkovaného" formátu.


Copyright  08.05.2010 Ing. Milan Čondák  www.condak.net