First/první Previous/předcházející Home Next/další Last/poslední

THE FREELANCE WAY - Na volné noze
 03  Překlad v OmegaT




Soubor epub k prohlížení.

Překládal jsem DOCX vytvořený z textu extrahovaného do TXT.

 



33 TMX

  • český text jsem rozdělil na 33 částí
  • jednotlivé části jsem přeložil pomocí Google Translate a vytvořil jsem překladové paměti
  • Vytvořil jsem CS-EN projekt v OmegaT: do složky "source" jsem vložil soubor DOCX; do podsložky "tm/auto" jsem vložil 33 TMX
 



Výsledek automatického překladu  



Oprava zdrojového DOCX

v MS Wordu

  Aby byly využity nabídky z TMX, opravoval jsem vždy na kopii DOCX segmentaci nebo jsem ověřoval výskyt překlepů a hlášení o gramatických chybách.



Hotový strojový překlad

Všechny jedinečné segmenty jsou přeloženy.

Unique segments: 14.497
Translated segments: 14.497

 



Úspěšný Google Translate  
-- 7915> Já jsem u něj třikrát dýl a dovolám se mu leda tak ažv pondělí od devíti do čtyř.“
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\18_ez-18_cs.tmx
-- Já jsem u něj třikrát dýl a dovolám se mu leda tak až v pondělí od devíti do čtyř.“
-- I am three times longer with him, and I will call him only until Monday from nine to four. "



Mám jiný názor  
Důsledkem je, že miliony Američanů dnes žijí na volné noze a přijímají práci na dohodu, kterou jim tyto firmy zabezpečují.
= vnutí (dohodu)
= přidělí /práci)
nemají zdravotní pojištění apod.



Neumím z hlavy přeložit slovo

pochůzky

Podívám se, jak jej přeložil Google Translate
 
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\06_ez-06_cs.tmx
-- Dominika také zdůrazňuje význam výpomoci s upozorněním, že nezastane-li ji někdo spolehlivý z rodiny, náklady za výpomoc, pochůzky, poklízení a hlídání se mohou vyšplhat dosti vysoko, v Praze klidně i nad deset tisíc korun měsíčně.
-- Dominica also emphasizes the importance of bailout to warn that if someone is not reliable from the family, the costs of assistance, errands, cleaning, and babysitting can climb quite high, in Prague even more than ten thousand crowns a month.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\12_ez-12_cs.tmx
-- Já osobně pracuji klasicky pět dní v týdnu, ale byly i roky, kdy jsem si nechával pátý den volný na různé pochůzky, a vyhovovalo mi to.
-- I personally work classically five days a week, but there were years when I kept my fifth day free for errands, and it suited me.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\13_ez-13_cs.tmx
-- Systematicky lze přistupovat i k plánování a seskupování podobných činností, jako jsou například telefonáty, pokrok na konkrétní zakázce, odpovídání na e-maily, pochůzky ve městě, nákupy apod.
-- Planning and grouping similar activities, such as phone calls, progress on a specific order, replying to emails, city tours, shopping, etc., can also be systematically approached.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\13_ez-13_cs.tmx
-- Jiné úkoly, jako třeba pochůzky, se však už takto automaticky samy neštosují a k jejich seskupení potřebujeme pomocnou evidenci.
-- However, other tasks, such as errands, are no longer self-centered on their own, and we need auxiliary evidence to group them.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\13_ez-13_cs.tmx
-- Pochůzky si zkrátka chceme psát někam stranou a vyřídit je, až se nám to bude hodit.
-- In short, we want to write the tours somewhere and deal with them when it comes in handy.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\13_ez-13_cs.tmx
-- Výhodou Todoistu a podobných aplikací je, že jeden úkol mohu zařadit jak do příslušného projektu (kategorie Stěhování kanceláře) tak i do vhodného kontextu k vyřízení (štítek Pochůzky).
-- The advantage of Todoist and similar applications is that I can include one task in the appropriate project (Moving Office category) as well as in a suitable context to deal with (the Routes label).
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\13_ez-13_cs.tmx
-- Když pak mám cestu do města, mohu si v úkolovníku otevřít kontext Pochůzky a vyřídit je třeba i k pěti různým projektům najednou.
-- Then, when I have a trip to the city, I can open the Routes context in my task list and need to handle five different projects at once.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\13_ez-13_cs.tmx
-- Rozlišujeme tři základní formy pomoci: 1. osobní asistent na plný úvazek, 2. virtuální asistent a 3. výpomoc v domácnosti na úklid, pochůzky, hlídání apod.
-- There are three basic forms of assistance: 1. full-time personal assistant, 2. virtual assistant and 3. home help for cleaning, errands, babysitting, etc.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\13_ez-13_cs.tmx
-- Máme tedy skvělou hospodyni, která k nám chodí třikrát týdně poklidit, vyžehlit, vyřídit drobné nákupy či pochůzky, a když je třeba, pohlídá chvíli našeho syna nebo uvaří oběd.
-- So we have a great housekeeper, who goes to us three times a week to clean, iron, arrange small purchases or errands, and when necessary, watch our son for a while or cook lunch.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\15_ez-15_cs.tmx
-- Stoupenci systémového přístupu většinou upřednostňují oddělení kalendářových událostí, které jsou vázané na čas (schůzky, cally, pochůzky aj.), od úkolů, které je potřeba udělat, ale není pevně určeno kdy a mají jen různou prioritu.
-- Typically, system access supporters prefer to separate time-bound calendar events (appointments, cally, errands, etc.) from tasks that need to be done, but are not fixed when and have different priorities.
---------
G:\_Omt-EN-US\CS-EN-FreelanceWay\tm\auto\15_ez-15_cs.tmx
-- Je dobré, když úkolovník umožňuje třídění úkolů do projektů, přidávání štítků (např. pochůzky, telefonáty, úkoly vázané k místu), notifikace a když má nějakou výchozí schránku (inbox), kam můžete házet úkoly či poznámky bez ladu a skladu a párkrát za týden je roztřídit a promazat při pravidelné revizi.
-- It is good for a task manager to sort projects into projects, add labels (such as errands, phone calls, site-bound tasks), notifications, and when he has a default inbox where you can throw tasks or notes in a cool and unobtrusive way week to sort them and lubricate them on a regular review.

First/první Previous/předcházející Články / Articles Next/další Last/poslední

Copyright Ing. Milan Čondák 02.07.2019